Lewis Hamilton: 'Bottas was gewoon sneller vandaag'

15 apr. 2017 18:39 Redactie

Lewis Hamilton feliciteert Valtteri Bottas met eerste pole


Lewis Hamilton was na het missen van zijn derde poleposition op rij dit seizoen niet teleurgesteld. De Brit zag zijn teamgenoot Valtteri Bottas er vandoor gaan met de poleposition en was vooral blij met de eerste pole ooit voor zijn Finse collega.

"Ten eerste wil ik Valtteri feliciteren met zijn eerste poleposition", zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. "Hij heeft er hard voor gewerkt deze winter en verdient het. Hij was gewoon sneller vandaag en daar kan ik mee leven."

Na zijn eerste snelle ronde in Q3 wist Lewis Hamilton al dat het heel dichtbij elkaar zou zitten. "De eerste snelle ronde was echt goed. Maar toen ik naar het bord keek zag ik dat het verschil heel klein was, dus toen wist ik al dat het moeilijk ging worden om de pole te pakken", aldus Hamilton. Naar eigen zeggen was de eerste sector de dooddoener voor Hamilton. "Ik verloor telkens tijd in de eerste sector, wat wel gek is want meestal ben ik het sterkst in de eerste sector. Valtteri heeft het vandaag gewoon net iets beter voor elkaar ", analyseert Hamilton.

Naast Sebastian Vettel zal Lewis Hamilton het morgen dus ook moeilijk gaan krijgen met zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Het verschil tussen de twee teamgenoten van Mercedes was tijdens de kwalificatie slechts 23 duizendste van een seconde. Vettel volgde op iets minder dan vijf tienden van een seconde, maar het verschil tussen de Mercedes en de Ferrari is in de race vrijwel niets. Hamilton heeft daarom ook veel zin de wedstrijd. "Over het algemeen genomen was ik net iets langzamer, maar het gaat een mooie strijd worden morgen. Zowel met Valtteri als met Sebastian, dus ik heb er veel zin in", blikt Hamilton vooruit.

De wedstrijd in Bahrein start morgen om 17:00 uur Nederlandse tijd en is uiteraard live te volgen via ons liveblog!

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen