Lewis Hamilton: 'Constant presteren is de sleutel tot het kampioenschap'

23 jun. 2017 08:01 Redactie

Lewis Hamilton geniet met volle teugen van 'competitief' seizoen


Het seizoen 2017 is totaal anders dan het seizoen 2016 voor Lewis Hamilton. De drievoudig wereldkampioen had vorig jaar alleen tegenstand van zijn teamgenoot, terwijl hij nu moet vechten om op het podium te komen.

De dominantie van Mercedes is in 2017 definitief voorbij. Het is dan ook niet gek dat het dit jaar een stuk minder soepel loopt dan in de voorgaande jaren, toen er bijna elke wedstrijd een Mercedes-coureur won. Voor Hamilton geldt er daarom maar één ding dit jaar: constant presteren. "De sleutel naar een kampioenschap is om zo constant mogelijk te presteren. Tot nu toe is Sebastian constanter en daarom gaat hij aan de leiding momenteel. Ik weet zeker dat wij ons nog kunnen verbeteren en een gooi kunnen doen naar beide titels", vertelt Hamilton tegenover Formula1.com.

Zijn laatste overwinning, in Canada, was daarom ook heel belangrijk voor Hamilton. Na een wat mindere periode voelde het weer goed om aan de top te staan. "Het was belangrijk voor mij en voor het team. Ik had het gevoel dat ik onoverwinnelijk was, dat wil je eigenlijk elk raceweekend. Het was een geweldig resultaat, dat ons naar grotere hoogte heeft gestuwd", aldus Hamilton.

In Baku beleefde Hamilton vorig seizoen een slecht weekend. In de kwalificatie reed hij zijn ophanging kapot en tijdens de wedstrijd had hij grote problemen met de instellingen van zijn auto. Dit seizoen heeft hij zichzelf daarom extra goed voorbereid. "Ik heb goed gekeken naar wat er mis ging vorig jaar en daar van geleerd. Ik zal dit jaar niet dezelfde fouten maken, maar er zullen altijd hobbels op de weg zijn. We zijn in ieder geval een stuk beter voorbereid dan vorig jaar", blikt Hamilton vooruit op komend weekend.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen