Lewis Hamilton: 'Deze 1-2 finish voelt beter met Valtteri dan met Nico'

13 jun. 2017 19:55 Redactie

Lewis Hamilton prijst samenwerking met Valtteri Bottas


Lewis Hamilton heeft het dit seizoen naar eigen zeggen erg naar zijn zin. Niet alleen de competitie is veel leuker geworden, maar ook binnen Mercedes is de sfeer een stuk beter, meent de Brit. 

Vorig jaar was het bijna elke wedstrijd raak op het podium. Er stond altijd één vrolijke Mercedes-coureur en één chagrijnige Mercedes-coureur. En dat was het jaar daarvoor niet anders. Dit jaar is het echter wel anders. Nico Rosberg is gestopt en Mercedes moet weer knokken voor de overwinning. Alom blije gezichten dus.

Volgens Lewis Hamilton is vooral de sfeer binnen het team erg opgeknapt, nu hij samen met Valtteri Bottas een team vormt. "Met Valtteri is het totaal anders", vertelt hij tegen het Duitse Bild"De 1-2 in Canada voelt veel beter dan met Nico. Valtteri steunt me en wanneer het nodig is steun ik hem ook, we zijn op een heel ander niveau bezig dan de voorgaande jaren."

Ook binnen het gehele team is de sfeer beter geworden, aldus Hamilton. Ondanks de 24-uur shifts die het team heeft gedraaid om zich te verbeteren, is de stemming uiterst positief. "Als team werken we veel beter samen nu. We werken beter samen dan ooit nu", is Hamilton stellig.

Teambaas Toto Wolff kan alleen maar genieten van een team dat niet constant aan het kibbelen is. "Kijk alleen al hoe die twee met elkaar omgaan op het podium. Het is een totaal ander gezicht dan met Nico en Lewis", aldus een tevreden Wolff.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen