Lewis Hamilton: 'Dit was de spannendste ronde van dit jaar'

24 jun. 2017 16:25 Redactie

Lewis Hamilton erg blij met 66e poleposition


Lewis Hamilton kon het na afloop maar moeilijk geloven: hij pakte in Azerbeidzjan zijn 66e poleposition. Hoewel de Brit met afstand de snelste was, voelde dat voor hem lang niet zo op de baan.

"Dit was de spannendste ronde die ik dit jaar heb gereden", zei Hamilton direct na afloop. Door een code rood situatie na een crash van Daniel Ricciardo en een foutje van Hamilton in zijn eerste run in Q3 moest de ronde wel goed zijn, aangezien hij maar één kans kreeg.

"Deze ronde moest wel goed zijn, want in mijn eerste ronde maakte ik een foutje bij het uitkomen van de laatste bocht. Daardoor stond ik een halve seconde achter Valtteri en moest mijn laatste ronde dus perfect zijn. Toen ik uit de laatste bocht kwam dacht ik: 'laat dit alsjeblieft genoeg zijn'. Dat bleek het uiteindelijk ook, dus ik ben heel erg blij", aldus een euforische Hamilton.

De laatste ronde van Hamilton was net als in Canada van een buitengewoon hoog niveau. Hij declasseerde de rest van het veld en vooral de tweede sector was erg sterk. "In die laatste ronde ging het gedurende de ronde steeds beter, daardoor kon ik het verschil maken", legt Hamilton uit. Dat bleek ook wel uit de data. In de tweede sector was Hamilton met afstand de snelste, waardoor hij uiteindelijk de poleposition pakte met vier tienden verschil.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen