Lewis Hamilton dolblij met pole in Australië

25 mrt. 2017 08:34 Redactie

Hamilton tevreden over verloop van de kwalificatie


Lewis Hamilton was de te kloppen man voor de eerste pole van het nieuwe Formule 1 seizoen. Hij liet er tijdens de vrije trainingen al geen gras over groeien en was dan ook de grootste favoriet voor de pole in Australië.

Toch moest Hamilton vol aan de bak om zijn doel te halen. De Brit kreeg zowel van zijn eigen teamgenoot, Valtteri Bottas, als ook van Ferrari-rijder, Vettel, geduchte tegenstand. Maar in de beslissende fase van de strijd om de pole liet hij nogmaals zijn kwaliteiten blijken. Hij snelde naar de poletijd in 1.22.188 en gaf daarmee de concurrentie het nakijken.

Vettel kwam in zijn laatste snelle ronde nog het dichtste in de buurt en zette zich op drie tienden op de tweede plaats.

Na afloop liet Hamilton dan ook weten dat hij dolblij is met zijn eerste pole van dit seizoen.

"Ik ben dolblij dat het is gelukt. Ik wil dan ook graag mijn team bedanken voor het vele werk dat ze hebben verzetten en voor de geweldige auto die ze mij hebben gegeven. Het is echt super om hier terug te zijn. Ik ben ook vooral erg blij om mijn nieuwe teamgenoot, Valtteri, naast mij te zien zitten hier tijdens de persconferentie. Als team hebben we het ontzettend goed gedaan."

Voor Hamilton betekende het alweer zijn vierde pole op rij in Australië. Zijn teller staat nu in totaal op 62 poles.

Morgen heeft hij de beste papieren om de eerste zege van het nieuwe Formule 1 seizoen te pakken. Toch laat hij weten vooral de concurrentie van Vettel te duchten.

"Ik moet zorgen dat ik morgen goed start, dan wordt het lastiger voor de anderen. Ferrari is hier erg sterk en zal ook in de race sterk voor de dag komen, verwacht ik."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen