Lewis Hamilton: 'Ferrari is de favoriet dit weekend'

10 jun. 2017 13:10 Redactie

Lewis Hamilton schuift favorietenrol in schoenen van Ferrari


Ook in Canada gaat de strijd voorin tussen Ferrari en Mercedes onverminderd verder. In de eerste vrije training was Lewis Hamilton de snelste, tijdens de tweede vrije training reed Kimi Raikkonen de snelste tijd. De verschillen waren miniem en dus wordt het weer een felle strijd om de overwinning.

Het weekend in Canada begint voor Hamilton in ieder geval al beter dan het weekend in Monaco, twee weken geleden. Toen had de Brit eigenlijk het gehele weekend moeite om het tempo bij te houden en was een overwinning ver weg. In Canada lijken de kansen op een overwinning wat dat betreft groter en dus is Hamilton redelijk tevreden na de eerste dag.

"Het was een goede eerste dag voor mij en het team", zei Hamilton na afloop van de tweede vrije training. "Het zit enorm dicht bij elkaar bovenin, dat zie je ook goed als je naar de tijdenlijst van vandaag kijkt. Ferrari is wederom sterk en ik denk dat wij een kleine achterstand hebben momenteel. Het is zaak om ervoor te zorgen dat die achterstand morgen tijdens de kwalificatie weg is", aldus Hamilton.

Voor Hamilton is het gevoel het belangrijkst. Het gevoel dat het in Canada weer als 'vanouds' goed gaat, zint hem wel. "Twee weken geleden hadden we een moeizaam weekend in Monaco, dus ik ben vooral blij dat het hier in Montreal een stuk beter gaat. We kunnen weer lekker gaan knokken dit weekend!", besluit Hamilton strijdvaardig.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen