'Lewis Hamilton gedroeg zich behoorlijk onsportief'

28 jun. 2017 08:40 Redactie

Jackie Stewart keurt actie van Hamilton af


Na afloop van de veelbesproken GP van Azerbeidsjan ging het vooral om de actie van Sebastian Vettel. Toch is hij niet de enige die de fout in is gegaan.

Althans dat is de mening van niemand minder dan voormalig Formule 1 wereldkampioen Jackie Stewart. De inmiddels 78-jarige Schot keurt niet alleen de actie van Vettel af, ook Hamilton heeft zich in zijn ogen schuldig gemaakt aan onsportief gedrag. Beide kemphanen kregen het tijdens de GP van Azerbeidsjan met elkaar aan de stok tijdens de Safety Car. Hamilton vertraagde als leider het tempo waardoor Vettel een botsing niet kon voorkomen en achterop de kont van de Mercedes coureur reed. Vettel was blijkbaar van mening dat de Brit hem opzettelijk een braketest gaf en reed vervolgens nog eens tegen de zijkant van Hamilton aan. De Duitser kreeg vervolgens een hoop kritiek over zich heen.

Echter inmiddels zijn er ook mensen die de actie van Vettel iets genuanceerder zien. Zo ook drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart. Tegenover Irish Examiner verklaarde Stewart met verbazing naar de actie van Hamilton te hebben gekeken.

"Het is natuurlijk heel gemakkelijk om één coureur als de schuldige aan te wijzen, maar het voorval is natuurlijk een reactie op een actie daarvoor."

"Lewis heeft op een totaal onverwachts punt het tempo vertraagd. Dat kwam voor Vettel totaal onverwachts. Ik wil echt niet Hamilton de zwarte piet toespelen. Alleen ik moet wel zeggen dat ik zoiets nog niet eerder heb gezien. Dat iemand zo plotseling volledig van het gas afgaat. Zoiets doe je alleen als je je tegenstander wilt verrassen. Alleen in dit geval was het veel te heftig."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen