Lewis Hamilton heeft geen personal trainer nodig

30 mrt. 2017 08:37 Redactie

Hamilton maakt zijn eigen trainingsschema's


Gedurende de afgelopen winterperiode werd er hard door de coureurs getraind om zo optimaal klaar te zijn voor het nieuwe Formule 1 seizoen. De nieuwe bolides zouden vooral fysiek gezien meer van de coureurs vragen.

Dat zorgde ervoor dat de coureurs vooral een zwaardere krachtprogramma volgden. Ook Hamilton bracht heel wat uurtjes door in het krachthonk maar deed dit zonder de hulp van een personal trainer.

Aan Motorsport vertelt hij het volgende: "Elk jaar probeer je je te verbeteren. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld alleen getraind. Ik heb geen trainer meer."

Hamilton staat bekend als iemand die graag zijn eigen gang gaat en dat is ook de reden waarom hij voor deze benadering koos.

"Trainen kan zo ontzettend saai zijn. Iedereen die naar de sportschool gaat, zal dit beamen. Het was een uitdaging die ik mijzelf heb gesteld. Kan ik de motivatie opbrengen om het alleen te doen, zonder een trainer en er dan toch klaar voor te zijn? Ik durf zelfs te stellen dat mijn discipline met betrekking tot sporten is gegroeid."

Hamilton verscheen in Australië in ieder geval fit aan de start en is dan ook overtuigd van zijn aanpak. De drievoudig wereldkampioen was niet alleen in de sportschool te vinden maar zocht ook vooral naar nieuwe uitdagingen.

"Ik heb bewust niet steeds hetzelfde gedaan. Ik heb ook nieuwe dingen uitgeprobeerd. Zo heb ik veel gesurft waarbij het mij dan vooral ging om eerst een flink stuk te zwemmen om de golven te vinden."

Tenslotte laat de nummer twee van Australië weten dat hij ook andere zaken drastisch heeft veranderd.

"Mijn fitnessniveau is hoger als voorheen, daar ben ik ontzettend trots op. Maar dat is niet het enige. Ook ga ik bewuster om met mijn voeding en zorg ik dat ik voldoende slaap krijg. Het heeft goed uitgepakt dus ga ik op deze manier verder. Er komen nog een paar echt zware races aan dit jaar."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen