Lewis Hamilton heeft een hekel aan Formule 1 tests

03 mei 2017 09:30 Redactie

Hamilton ziet het nut van testwerkzaamheden niet in


Veel Formule 1 coureurs brengen uren door in een simulator of staan te springen om het verrichten van testwerkzaamheden. Alles om de auto beter te leren kennen. Zo niet Lewis Hamilton.

De Brit heeft in het verleden al menig testdag laten lopen. Ook tijdens de bandentest van Pirelli in Abu Dhabi eind vorig jaar liet hij verstek gaan. Officieel heette het dat Hamilton niet fit genoeg was om te testen, in de wandelgangen wordt echter gesproken over een gebrek aan zin bij de drievoudig wereldkampioen.

In het verleden liet hij meerdere malen doorschemeren dat hij het verspilde tijd vindt om een hele dag te testen. In Sochi werd hij er opnieuw op aangesproken en liet hij het volgende los aan Formel 1: "Het verrichten van testwerkzaamheden is bepaald niet mijn favoriete onderdeel van de Formule 1. Ik beantwoord nog liever vragen dan dat ik moet testen!"

Onlangs vond in Bahrein een tweedaagse testsessie plaats. Hamilton kwam al op de eerste dag in actie en voerde het veld toen aan. Zelf beweert hij dat hij niks meer leert van deze testdagen.

"Ik geniet er totaal niet van en dat komt omdat het tegenwoordig zo anders is als vroeger. Sinds mijn intrede in de Formule 1 is er veel veranderd, zo zijn bijvoorbeeld het aantal banden aan grenzen gelegd."

In tegenstelling tot Max Verstappen brengt Lewis Hamilton ook geen tijd door in de simulator. Simpelweg omdat hij van mening is dat hij er geen baat bij heeft. Datzelfde geldt voor het verkennen van de circuits. Menig coureur gaat op de donderdag met zijn engineers al lopend het circuit verkennen. Hamilton doet dit al jaren niet meer.

Op 1 en 2 augustus 2017 staat de volgende officiële Formule 1 testsessie gepland in Boedapest. Dan zal Hamilton ongetwijfeld met de nodige tegenzin weer in zijn Mercedes stappen.
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen