Lewis Hamilton: 'Ik hoop op een mooi gevecht met Vettel'

06 apr. 2017 18:57 Redactie

Lewis Hamilton hoopt 'wiel tegen wiel' te kunnen rijden


Lewis Hamilton kijkt erg uit naar de Grand Prix van China. Door de inhaalslag van Ferrari lijkt Mercedes weer goed z'n best te moeten doen om er met de overwinning vandoor te gaan en voor Lewis Hamilton zorgt de concurrentie met Ferrari voor extra motivatie.

Het verlies in Australië geeft Hamilton dus alleen maar extra kracht. De Brit heeft na drie jaar eindelijk wat hij wil: een concurrent van een ander team. Voorlopig lijkt dat vooral in de vorm van Sebastian Vettel te zijn, maar wellicht komen daar gaandeweg het seizoen Daniel Ricciardo, Max Verstappen en zijn eigen teamgenoot Valtteri Bottas nog bij. Maar voor nu is Hamilton al zeer tevreden met het gevecht dat hij aan moet gaan met Ferrari.

"Het stookt het vuurtje alleen maar op", zegt Hamilton over de concurrentie met Ferrari. "We willen de voorste van het veld zijn, dus we hebben een echte uitdaging", voegt hij daar aan toe.

De nieuwe reglementen lijken er vooralsnog voor gezorgd te hebben dat Ferrari en Mercedes dichter bij elkaar zijn gekomen, maar Lewis Hamilton is zeker niet ontevreden met de nieuwe regels. Het maakt het racen een stuk leuker is hij van mening, al hoopt hij op nog meer strijd voorin. "Mijn favoriete tak van de racesport is het karten, wiel tegen wiel en dat de gehele race. Ik hoop echt met heel mijn hart dat we dat weer gaan krijgen in de Formule 1, maar dit is een begin. Laten we hopen op een mooi gevecht tussen mij en Vettel. Hij is een viervoudig wereldkampioen en een van de beste van zijn generatie. Ik denk dat de fans een gevecht tussen ons ook wel kunnen waarderen", blikt Hamilton vooruit.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen