Lewis Hamilton in extase: 'Dit is hoe racen hoort te zijn, geweldig!'

14 mei 2017 16:03 Redactie

Lewis Hamilton pakt hard bevochten overwinning


Lewis Hamilton was uitzinnig van vreugde na zijn zwaar bevochten overwinning tijdens de Grand Prix van Spanje. De Engelsman had het de gehele wedstrijd aan de stok met zijn grootste rivaal dit seizoen, Sebastian Vettel, en trok uiteindelijk aan het langste eind.

Door een strakke actie besliste Hamilton het gevecht in Spanje uiteindelijk in zijn voordeel. Sebastian Vettel lag lang aan de leiding, maar moest zijn meerdere uiteindelijk erkennen in Lewis Hamilton. Die was dan ook zeer tevreden met zijn overwinning en vooral de manier waarop.

"Dit is zoals racen hoort te zijn. Sebastian was snel en we zaten heel erg dicht bij elkaar. Het team heeft een geweldige prestatie geleverd en een perfecte strategie uitgedacht. De start kan beter, die ging nog niet zo goed, maar ik ben heel blij met deze overwinning", zei Hamilton na afloop op het podium.

Fysiek gezien was het een zware wedstrijd, erkende Lewis Hamilton. Dat was gedurende de wedstrijd ook goed te merken. Hamilton was een paar keer zwaar hijgend te horen over de radio en plofte na afloop neer op de bank. "Het was een vermoeiende race. Ik ben denk ik wel twee kilo afgevallen gedurende de wedstrijd, ik moest echt hard werken om Sebastian bij- en voor te houden. Met m'n nek gaat het wel aardig, maar fysiek is het wel een aanslag op je lichaam", verklaarde Hamilton.

Na zijn overwinning besloot Hamilton zijn reactie zoals we gewend zijn, met vooral dank woorden richting de fans. "We komen hier al een tijdje en het publiek hier is geweldig. Ik wil iedereen die de moeite heeft genomen om hier te zijn vanmiddag dan ook bedanken", besloot Lewis Hamilton op het podium.

In de strijd om de titel staat Lewis Hamilton na zes punten achter op Sebastian Vettel. De Duitser gaat met 104 punten aan de leiding, gevolgd door Hamilton met 98 punten. Over twee weken gaat de strijd tussen de twee kemphanen verder tijdens de Grand Prix van Monaco.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen