Lewis Hamilton is Rosberg al vergeten: 'Vettel is een grotere uitdaging'

28 mrt. 2017 19:50 Redactie

Hamilton blij met concurrentie van Vettel


Voor Lewis Hamilton was het een weekend met twee gezichten. Enerzijds was de Brit teleurgesteld omdat hij 'slechts' tweede werd, anderszijds was hij gelukkig met het feit dat hij eindelijk tegenstand had van iemand anders dan zijn teamgenoot. Na afloop van de Grand Prix was hij dan ook duidelijk tevreden met de concurrentie van Ferrari.

"Ik ben heel erg blij dat ik met Ferrari kan knokken. Het is geweldig", liet Hamilton weten. Naar eigen zeggen is het gevecht met Vettel een stuk intensiever dan die met Rosberg vorig jaar. "Absoluut, dit jaar staan de beste rijders aan de top van het veld", antwoordde Hamilton op de vraag of het gevecht met Vettel lastiger zal worden dan het gevecht met Rosberg.

"Natuurlijk zou het fantastisch zijn om ook Fernando aan de top te zien, maar ik denk niet dat McLaren bovenin mee gaat doen de komende tijd. Maar gelukkig staat iemand als Vettel, die met vier wereldtitels een ongelofelijk grote rol speelt in de geschiedenis van de Formule 1, wel aan de top en kan ik met hem vechten om de overwinning", voegde Hamilton daar aan toe.

Het eerste speldenprikje van Ferrari heeft Hamilton goed verwerkt, vindt hij zelf. Zijn drang naar een wereldtitel is nu 'verdubbeld'. "Ik heb geweldige gevechten gehad de afgelopen jaren en vorig jaar was het spannendst tot nu toe. Hoewel mijn drang naar een wereldtitel na afgelopen seizoen al heel groot was, is hij na deze wedstrijd verdubbeld!", besluit een getergde Hamilton.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen