'Lewis Hamilton is staatsvijand nummer 1 in IndyCar series'

04 jun. 2017 11:15 Redactie

Hamilton maakt zich niet populair bij IndyCar rijders


Onlangs maakte Fernando Alonso onder grote belangstelling zijn debuut in de Indy 500. De Spanjaard reed vanaf het eerste moment ijzersterk en reed in de race ook regelmatig aan de leiding.

Reden genoeg voor Hamilton om het niveau van de IndyCar in twijfel te trekken. Tegenover het Franse L'Equipe zei hij namelijk het volgende: "Als Alonso in zijn eerste kwalificatie direct vijfde wordt, wat zegt dat dan wel niet over de IndyCar serie?" Ook vond Hamilton het bijzonder dat Alonso zo gemakkelijk vooraan reed in de race terwijl de andere coureurs het hele jaar in deze serie rijden.

Met deze uitspraken heeft de drievoudig wereldkampioen zich bepaald niet populair gemaakt bij de IndyCar rijders. Eerder deze week liet Tony Kanaan zich al uit over deze kwestie. Ook Detroit Grand Prix R1 winnaar Graham Rahal reageerde tijdens de persconferentie fel op de uitspraken van Hamilton.

"Hamilton heeft tijdens zijn Formule 1 carrière slechts concurrentie van misschien 2 maar maximaal 4 auto's. Bij ons gaat het echt om man en machine, niks anders. Dat zorgt voor het plezier. In de Formule 1 draait alles om techniek."

Rahal doet er vervolgens nog een schepje bovenop en stelt dat het winnen van een IndyCar race meer voldoening geeft dan een Formule 1 race.

"Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het voelt als je alleen je teamgenoot maar hoeft te verslaan om te winnen. Dat kennen wij helemaal niet."

Ook zijn collega-coureur James Hinchcliffe is verbaasd over de opmerkingen van Hamilton en zegt het volgende hierover.

"Het is eigenlijk best wel grappig om zijn commentaar over onze raceklasse te horen. Hamilton heeft slechts drie auto's als serieuze tegenstander terwijl er bij ons gewoon zeven verschillende winnaars zijn in zeven races. Dat zegt toch genoeg over het niveau van de IndyCar!"
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen