Lewis Hamilton kan zijn geluk niet op: 'Het was een sexy rondje!'

10 jun. 2017 20:24 Redactie

Lewis Hamilton razendsnel in Canada


Lewis Hamilton pakte tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada de 65e poleposition uit zijn carrière. Met twee razendsnelle ronden riep hij alle concurrenten een halt toe.

Na afloop was de Brit dan ook zichtbaar opgelucht en tevreden met zijn 65e poleposition. Vooral de laatste twee ronden waren van uitzonderlijke klasse. Normaal is Hamilton vrij bescheiden, maar nu vond hij het zelf ook wel een beetje indrukwekkend. "Het was een sexy rondje!", zei hij op de vraag hoe hij zijn laatste ronde had ervaren. "De eerste sector was goed en daarna heb ik het goed op kunnen bouwen. Ik kan eigenlijk niet geloven dat het allemaal zo goed in elkaar viel vandaag", aldus Hamilton.

Zoals gewoonlijk wilde Hamilton de lof voor zijn prestatie graag delen met zijn team en de fans, die zoals altijd in Canada in grote aantallen kwamen kijken."De auto was echt geweldig vandaag. We hebben met z'n allen geleerd van de fouten die we hebben gemaakt in Monaco en dat heeft heel goed uitgepakt. Ik moet het team echt heel erg bedanken voor alles wat ze hebben gedaan, het was een teamprestatie."

"Natuurlijk wil ik de fans ook niet vergeten, want dit is het beste publiek dat ik ken. Ze zijn er altijd en het zit het hele weekend vol. Ferrari is het hele jaar al snel en ik wilde dit publiek graag een razendsnel rondje geven. Gelukkig is dat gelukt", besluit Hamilton onder luid applaus van het publiek.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen