Lewis Hamilton na perfect weekend: 'Dit is heel speciaal'

11 jun. 2017 22:10 Redactie

Lewis Hamilton pakt onbedreigd de overwinning in Canada


Hoewel er op voorhand een spannend gevecht werd verwacht tussen Ferrari en Mercedes, liep het in Canada totaal anders. Al na de eerste ronde waren de kaarten geschud en lag Ferrari een straatlengte achter op Mercedes. Die klap kwam het team niet meer te boven, waardoor Mercedes de eerste 1-2 finish van het seizoen kon scoren.

Lewis Hamilton reed een perfecte wedstrijd in Montreal. De start was goed, de snelheid was goed en de concurrentie was ver te zoeken. De Brit reed alle ronden aan de leiding, startte van poleposition en reed de snelste raceronde. Winnen op het Circuit Gilles Villeneuve vanaf poleposition is vrij bijzonder, aangezien dat niet vaak gebeurd, maar deze keer nog meer speciaal voor Hamilton. "Om hier te winnen, met mijn 65e poleposition, is heel bijzonder. Senna evenaren en hier winnen, beter kan het eigenlijk niet", aldus Hamilton na afloop.

Uiteraard was de overwinning van Hamilton vooral te danken aan zijn team, dat hard heeft gewerkt om de wagen in goede conditie te krijgen."Ik ben ook maar een onderdeel van een team en dat team heeft ongelooflijk zijn best gedaan om dit voor elkaar te krijgen. Daar ben ik erg trots op"", gaf Hamilton zijn team alle lof.

Voor Hamilton was het een 'rondje in het park' vandaag. Hij kreeg nauwelijks tot geen weerstand en kon de wedstrijd rustig uitrijden. "Ik heb er van genoten. Het was een heerlijke wandeling in het park, langs de rivier", lacht Hamilton. "Maar ik ben vooral erg blij voor het team. Omdat Valtteri ook belangrijke punten heeft gescoord, staan we er weer goed voor."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen