Lewis Hamilton niet blij met zijn Mercedes

30 mei 2017 14:45 Redactie

Hamilton voelt zich niet thuis in de Mercedes


Het GP weekend in Monaco was er een om snel te vergeten voor Lewis Hamilton. Een zevende positie betekent dat de achterstand op Sebastian Vettel is opgelopen naar 25 punten.

Na een mislukte kwalificatie volgde een lastige race. Vanaf een dertiende positie was een zevende plaats het maximaal haalbare voor de drievoudig wereldkampioen. Na een minder weekend in Rusland was Monaco het tweede mislukte weekend van het seizoen.

"Ik ben niet blij met de auto op dit moment. De auto voelt gewoon vreemd aan, dat heb ik in jaren niet meegemaakt bij Mercedes."

"We zijn nog geen steek verder gekomen in onze zoektocht naar de oorzaak van onze problemen. We moeten ons verbeteren en bekijken op welke vlakken het beter kan," laat een teleurgestelde Hamilton weten.

"Het is een complex iets en er zijn zoveel gebieden waar we naar moeten kijken om deze beter te begrijpen. We moeten uitzoeken waarom het ene wel werkt en het andere niet."

Teamgenoot Valtteri Bottas kwam beter voor de dag met een derde startpositie en een vierde plaats tijdens de race. De Fin kon echter geen vuist maken tegen het oppermachtige Ferrari en moest Daniel Ricciardo voor zich dulden.

"Het was een nieuw probleem voor de engineers. Zij hebben wat dingen aangepast, maar het werd er alleen slechter door. Om die reden grepen we terug naar de oude settings en dat was wel OK. Op Valtteri zijn auto presteerden ze een stuk beter dan op de mijne."

De achterstand van 25 punten is flink en Hamilton weet dat hij zich geen slechte weekend kan veroorloven.

"We moeten ons herpakken en we kunnen niet meer van dit soort races veroorloven. Nog zo'n race en we staan een straatlengte achter."

"Montreal is me altijd goed gezind geweest in het verleden en ik hoop die lijn door te kunnen trekken. We werken erg hard om te zorgen dat we over twee weken voor de Ferrari's staan. Ze hebben dit seizoen gewoon de beste auto, maar naarmate we meer races hebben verreden leren we onze auto beter kennen."

"Ook Ferrari is niet bulletproof!"

 

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen