Lewis Hamilton over Monaco: 'Eerst leren lopen, voordat je gaat rennen'

23 mei 2017 08:31 Redactie

Lewis Hamilton vindt racen in Monaco nog steeds lastig


Komend weekend gaat Lewis Hamilton op jacht naar zijn derde overwinning van dit seizoen. De drievoudig wereldkampioen staat na vijf wedstrijd zes punten achter op zijn rivaal Sebastian Vettel, en wil dat gat dichten in de smalle straten van Monaco.

Hoewel Lewis Hamilton het circuit als zijn broekzak kent, vreest hij de straten van Monaco nog elk jaar. Naar eigen zeggen moet hij elk jaar weer 'uren' oefenen om zich het circuit meester te maken. "Ik doe dit nu al een tijdje", begint Hamilton."Ik spendeer veel tijd in de fabriek en in de simulator om het circuit te oefenen. Laatst reed ik in mijn Smart over het circuit, om me zo goed mogelijk voor te bereiden", legt Hamilton uit.

Volgens Hamilton zijn al die uren van oefening van levensbelang op Monaco. Je moet het stap voor stap opbouwen, anders eindig je in de muur. "Het belangrijkste is dat je eerst moet leren lopen voordat je kan rennen. Je moet de snelheid langzaam opbouwen, zodat je bij de tweede run in Q3 op 100% zit", aldus Hamilton.

De bolides van dit jaar zullen het extra lastig maken om in Monaco te rijden, denkt Hamilton. Vooral de breedte van de bolides zal cruciaal zijn dit jaar. "Dit weekend rijden we hier voor het eerst met de brede en snelle auto's, dus dat is een grote uitdaging. De coureurs die precies weten waar hun auto staat en wat hij doet zullen de snelste zijn. Er zullen dus ook genoeg coureurs zijn die de muur gaan raken dit weekend", besluit Hamilton.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen