Lewis Hamilton: "P7 was het maximaal haalbare"

28 mei 2017 17:15 Redactie

Hamilton verliest terrein ten opzichte van Vettel


Lewis Hamilton stond vandaag tijdens de GP van Monaco voor een haast onmogelijke opgave. Een slechte kwalificatie zorgde ervoor dat hij vanaf P13 moest starten.

Bij de start was Hamilton in ieder geval erg alert en wist hij direct Stoffel Vandoorne te pakken. Vanaf P12 probeerde hij zich een weg naar voren te banen maar dat viel inderdaad niet mee. Vooraf had iedereen al voorspeld dat inhalen met de bredere auto's in Monaco vrijwel onmogelijk was. Een afwijkende strategie waarbij Hamilton vrij laat naar binnen kwam voor zijn enige stop zorgde ervoor dat hij als zevende over de finish kwam.

Door zijn zevende plek hield hij de schade ten opzichte van zijn grootste uitdager Vettel nog enigszins beperkt. De drievoudig wereldkampioen verklaarde na afloop aan Sky Sports F1 dan ook dat hij het maximaal haalbare eruit had gehaald.

"Als zevende hier te finishen is best een goed resultaat. Gisteren na de kwalificatie was ik echt niet blij, ik heb dan ook ontzettend slecht geslapen. Vanochtend zei het team dat een tiende plaats het maximaal haalbare was. Het is dan ook super dat het meer is geworden. Het was een heel zwaar weekend, pas op de supersofts kreeg ik het juiste gevoel te pakken. Helaas kun je hier niet inhalen waardoor een zevende plek het maximaal haalbare was."

Hamilton kijkt nu tegen een achterstand van 25 punten aan ten opzichte van Vettel.
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen