Lewis Hamilton rijdt zonder drinkfles om gewicht te besparen

16 mei 2017 20:01 Redactie

Lewis Hamilton doet er alles aan om te winnen


Opvallend nieuws vanuit de hoek van drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. In de strijd om de wereldtitel doet Hamilton een 'wielren-trucje'. Alles om ervoor te zorgen dat hij aan het eind van het seizoen op het hoogste treetje te staan.

De Mercedes W08 kampt met wat 'overgewicht' en hoewel het team al heel hard heeft gewerkt om ervoor te zorgen dat de bolide wat 'afvalt', gaat Hamilton nog een stapje verder. Hij heeft besloten om zijn drinkfles te laten demonteren, waardoor de wagen weer een paar kilo lichter is.

Tijdens de Grand Prix van Spanje reed Hamilton ook al zonder drinkfles, wat ook te horen was over de boordradio. De Brit was een aantal keer zwaar aan het ademen tussen het praten door. Ook na afloop was te zien dat Lewis Hamilton het zwaar had. Hij plofte neer op de bank net voordat hij het podium op ging en ook op het podium gaf Lewis aan hoe zwaar het was. "Het was een vermoeiende race. Ik moest hard werken en ben denk ik wel twee kilo afgevallen", zei hij op het podium.

Zijn teambaas, Toto Wolff, vindt het van veel klasse getuigen dat Hamilton zo'n beslissing durft te nemen. "Het toont aan hoe erg hij wil winnen dit jaar en hoe hij aan het knokken is", reageerde hij op de beslissing van zijn coureur. Wolff gaf verder een korte verklaring waarom Lewis Hamilton hijgend en puffend over de boordradio te horen was: "Als je achter een andere auto zit dan veranderd de aerodynamica. Daardoor moet je harder werken dan de coureur voor je. Lewis heeft alles gegeven en dat was dan ook duidelijk te horen op de boordradio."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen