Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton scoort ook de snelste pitstop in België

Voor Lewis Hamilton kon het weekend in België niet veel beter verlopen. De Brit scoorde de poleposition en de overwinning. Daarmee naderde hij Sebastian Vettel tot op zeven punten. Met goede defensieve acties wist Hamilton de overwinning binnen te slepen, maar ook zijn team was op dreef in België.

Mercedes deed er namelijk 2,35 seconden over om de vier banden van Lewis Hamilton te wisselen. Daarmee was de pitstop van Lewis Hamilton de snelste, al scheelde het zeer weinig met de nummer twee. Toro Rosso deed er namelijk 0,01 seconden langer over bij het wisselen van de banden van Daniil Kvyat. De snelste pitstop van Sebastian Vettel, 2,50 seconden, duurde wat langer. Opvallend is dat Williams er nauwelijks aan te pas kwam in België. Het team was in twaalf wedstrijden al zeven keer de snelste met het wisselen van de banden, maar komt nu maar één keer voor in de top tien.

Daarnaast was ook het team van Haas op dreef, met twee top tien noteringen. Zowel Kevin Magnussen als Romain Grosjean werden snel voorzien van nieuwe banden. Bekijk hieronder de top tien van de GP van België.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"