Lewis Hamilton: 'De snelheid was er gewoon niet'

30 apr. 2017 19:41 Redactie

Lewis Hamilton haalt het podium niet na slecht weekend


Het was niet het weekend van Lewis Hamilton. De Brit reed het gehele weekend achter Bottas en de mannen van Ferrari aan en kon ook in de wedstrijd geen potten breken. 

Lewis Hamilton was na afloop van de wedstrijd dan ook niet zo tevreden over zijn optreden, hoewel hij ook weet dat er soms slechte wedstrijden in een seizoen zitten. Het positieve vond de Brit dat zijn teamgenoot wél snel was en de coureurs van Ferrari kon verslaan.

"Ik weet niet eens meer wanneer ik voor het laatst niet op het podium heb gestaan", zei Hamilton na afloop van de Russische Grand Prix  tegenover Ziggo Sport"Het was een lastig weekend voor me, maar gelukkig was het voor Valtteri een fantastisch weekend. Alle felicitaties gaan uit naar hem, hij verdient het want hij heeft er hard voor gewerkt."

Hamilton had graag de voorsprong op Ferrari in het kampioenschap wat groter gemaakt door achter Bottas als tweede te finishen, maar realiseerde zich dat hij domweg de snelheid niet had gedurende het weekend. "Ik had m'n team graag geholpen door hoger te eindigen, maar het zat er gewoon niet in. Ik had de snelheid gewoon niet dit weekend", geeft Hamilton toe.

Over Barcelona denkt Hamilton nog niet na. "Ik kom net uit de wedstrijd, dus ik ben totaal nog niet bezig met de volgende wedstrijd", antwoordt Hamilton op de vraag of hij in Barcelona weer gaat terugslaan.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen