Lewis Hamilton strijdlustig: "Vettel is nog geen kampioen"

01 mei 2017 16:17 Redactie

Lewis Hamilton morst kostbare punten in zijn jacht op vierde wereldtitel


Uitgerekend op het Sochi Autodrome had Lewis Hamilton niks in de melk te brokkelen. De afgelopen drie jaar was Mercedes heer en meester op deze baan. Ook Hamilton stond al twee keer op het hoogste schavot.

Dit jaar waren de kaarten anders geschud. Al vanaf de vrijdagtrainingen liep het niet lekker bij de drievoudige wereldkampioen. Ook in de rest van het weekend bleef het aanmodderen voor de Brit die in de kwalificatie niet verder kwam dan de vierde tijd. Het beloofde vuurwerk tussen hem en Vettel bleef dan ook uit. Het podium was zelfs te hoog gegrepen. Vanaf P4 vertrokken en op P4 geëindigd. Niet zozeer zijn eigen verdienste als wel dat Max Verstappen op P5 snelheid tekort kwam met zijn RB13.

Het gat tussen Vettel en Hamilton bedroeg zeven punten maar is inmiddels opgelopen naar dertien. Niet bepaald de positie waarin Hamilton zichzelf had willen terugzien. Nadat hij vorig jaar de titel verspeelde aan Nico Rosberg, moest dit jaar dan zijn vierde wereldtitel gaan opleveren. Volgens Hamilton is er nog niks verloren, zo liet hij weten aan Formel 1.

"Mijn achterstand op Vettel betekent niet het einde van de wereld. Ik moet me vooral bezighouden met hoe het kon dat we dit weekend niet snel genoeg waren en wat er niet goed was aan de set-up. Ik wil weer zo snel als eerst zijn."

Het is niet voor het eerst dat Hamilton zich terug in de strijd moet vechten. Ook in 2008 en 2014 toen hij kampioen werd, moest hij iedere keer terugkomen na een achterstand. In 2008 keek hij tegen een achterstand van 10 punten aan op Felipe Massa, toch was het Hamilton die zijn eerste titel pakte en stond Massa met lege handen. In 2014 moest hij maar liefst 29 punten goedmaken op Nico Rosberg, ook dat lukte Hamilton toen.

Vorig jaar had Hamilton bijna opnieuw dat huzarenstukje volbracht. Na vier races had hij toen al een achterstand van maar liefst 43 punten op Rosberg. Na zeventien races was het nog 33 punten die hij goed moest maken. Aan het einde kwam hij slechts vijf punten tekort voor zijn vierde wereldtitel.

"Ik kom zeker terug. Het seizoen is nog lang maar ik hou me in deze fase van het seizoen nog niet bezig met de titel."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen