Lewis Hamilton teleurgesteld: "Ik was niet snel genoeg"

29 apr. 2017 15:48 Redactie

Hamilton moet genoegen nemen met vierde startplek in GP Rusland


Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gold vooraf als de te kloppen man in Rusland. Hij won de Russische Grand Prix al twee keer. Ook nu was hij de voornaamste kandidaat voor de pole.

Al in de vrije trainingen werd het echter duidelijk dat het vooralsnog niet het weekend is van Hamilton. Hij kwam duidelijk snelheid tekort ten opzichte van de beide Ferrari's en reageerde gepikeerd op de suggestie van Vettel dat Mercedes verstoppertje speelde. In de kwalificatie werd al vrij snel duidelijk dat Mercedes dit keer niet over wat extra's beschikte. Zowel Bottas als Hamilton kwamen niet aan de poletijd van Vettel. Voor Hamilton was het zijn slechtste kwalificatie van het jaar. Hij start morgen vanaf de vierde plek.

Na afloop verscheen hij dan ook teleurgesteld voor de camera's.

"Ik was gewoon niet snel genoeg vandaag dus we moeten terug naar de tekentafel om uit te vinden hoe dat kan. Het draaide allemaal om de laatste sector, daar verloor ik een halve seconde, dus er is nog wel wat werk te doen."

Ook zijn teamgenoot verloor op dat zelfde stuk flink wat tijd ten opzichte van Ferrari. Hamilton weet dan ook niet wat hij morgen in de race kan verwachten.

"Ik weet het niet, daar moeten we echt naar gaan kijken. Ferrari is vandaag het snelste in de kwalificatie en ook in de race zijn ze sneller, dus we moeten zien waar we morgen staan."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen