Lewis hamilton teruggefloten door Liberty Media om video op Instagram

18 apr. 2017 20:06 Redactie

Lewis test limieten nieuwe social media-regels


Het is de doorgewinterde fan wellicht al opgevallen. Op en naast het circuit worden steeds meer filmpjes, foto's en updates geplaatst door coureurs, teams en de Formule 1-organisatie zelf. Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, heeft het social media-reglement versoepeld, maar daarnaast ook een duidelijk grens getrokken bij een video van Lewis Hamilton op het platform Instagram.

Hamilton, die op het moment van schrijven 4,1 miljoen volgers heeft op Instagram, postte een filmpje waarin onboard beelden te zien waren van zijn poleposition rondje in China. Hierop werd Hamilton dringend verzocht het filmpje weer offline te halen, omdat het tegen de huidige social media-regels in gaat.

Een woordvoerder van Liberty Media liet in een verklaring weten dat er geen 'officiële' beelden mogen worden verspreid via de social media-kanalen, behalve door de Formule 1-organisatie zelf. "Dit seizoen hebben we nieuwe social media-regels geïntroduceerd, die het voor de coureurs en het team mogelijk maken om de sport dichter bij de fans te brengen", aldus de woordvoerder.

"Alle teams en coureur hebben deze nieuwe regels toegejuicht, wat geresulteerd heeft in een enorme toename van interesse op social media. Dat vinden wij natuurlijk geweldig, maar we willen met dit statement duidelijk maken dat er nooit video's geplaatst mogen worden met daarin beelden van de internationale feed", voegde de woordvoerder daar aan toe.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen