Lewis Hamilton verslaat Sebastian Vettel ook in de pitsstraat

15 mei 2017 20:29 Redactie

Mercedes wisselt razendsnel van banden in Spanje


De Grand Prix van Spanje was op de baan een titanengevecht tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Na een spannend gevecht trok Lewis Hamilton uiteindelijk aan het langste eind en won hij de Grand Prix van Spanje.

Maar niet alleen op de baan was Hamilton de snelste van de twee, ook in de pitsstraat pakte hij een paar tienden winst op Vettel. Mercedes wisselde de vier banden van de Engelsman namelijk als snelste. In slechts 2,39 seconden werd de huidige nummer twee van het kampioenschap van vers rubber voorzien.

Sebastian Vettel zien we pas weer terug op plek zeven. Zijn banden werden in 2,78 seconden gewisseld. Ook bij Red Bull zaten ze er weer goed bij. De enig overgebleven Red Bull-auto, die van Daniel Ricciardo, werd in 2,45 seconden van nieuwe banden voorzien. Daarmee nam hij de tweede plaats in. De top drie wordt compleet gemaakt door Valtteri Bottas, die zijn derde plaats op de baan tot zijn grote teleurstelling in rook op zag gaan.

Wat verder opvalt is dat Williams voor de tweede wedstrijd op rij niet de tijdenlijst topt. Het team staat er bekend om zeer geoefend te zijn in het banden wisselen en topt dan ook vaak de tijdenlijst. Wellicht ging het team in Spanje mee met het niveau van de coureurs, die ook te wensen over liet.

Snelste pitstop GP Spanje 2017 Foto: Pirelli F1

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen