Lewis Hamilton heeft vertrouwen in nieuwe Mercedes

14 mrt. 2017 07:30 Redactie

Lewis Hamilton hoopt goede lijn door te zetten


Lewis Hamilton heeft de afgelopen twee weken een goede kennismaking met de Mercedes W08 achter de rug, vindt hij zelf. De Brit is dan ook vol vertrouwen dat Mercedes er in Australië goed bij zit.

In totaal legde Hamilton 468 ronden af, van de 1096 ronden dat Mercedes in totaal reed. Het ging voor Mercedes heel goed, maar niet de gehele testperiode liep het van een leien dakje. Door wat problemen moest Hamilton twee keer een wat langere tijd dan gepland toekijken. Toch is hij wel tevreden over het eindresultaat. "We hadden onze goede en slechte momenten met de auto, maar we hebben er wel veel van geleerd. We hebben veel veranderingen kunnen doorvoeren, wat erg positief is", aldus de drievoudig wereldkampioen.

In 2017 gaat Hamilton voor zijn vierde titel en tot nu toe wijst alles erop dat Mercedes weer het te kloppen team gaat zijn. Hamilton wil zo ver nog niet gaan en hoopt dat Mercedes vooral 'goed mee kan komen' vooraan in Australië. "Ik ben erg blij met de stappen die we gemaakt hebben in het leerproces. Ik denk dat we alles uit deze test hebben gehaald wat we nodig hadden en nu kunnen gaan vechten om de overwinning in Melbourne", zei Hamilton nog enigszins terughoudend.

De cijfers spreken in elk geval in het voordeel van Mercedes, vooral voor de krachtbron. De Mercedes-krachtbron (geïnstalleerd in de Williams, Force India en natuurlijk de Mercedes zelf) reed in totaal 12.480 kilometer in twee weken tijd. Om dat plaatje compleet te maken en te onderstrepen, stonden alle drie de Mercedes-aangedreven bolides in de top vijf als het gaat om gereden afstand. Met het oog op 2017 kan er dus nu al wel gesteld worden dat Mercedes weer een erg sterke motor heeft gefabriceerd.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen