Lewis Hamilton: "We spelen geen verstoppertje"

29 apr. 2017 07:50 Redactie

Hamilton weerspreekt 'kritiek' van Vettel dat Mercedes zich inhoudt


De afgelopen drie jaren domineerde het team van Mercedes de GP van Rusland. Hamilton schreef de Russische Grand Prix twee keer op zijn naam, zijn vroegere teamgenoot Rosberg won één keer.

Het Sochi Autodrome wordt algemeen gezien als een circuit wat bij uitstek geschikt is voor Mercedes. Toch was het Ferrari die zowel in de eerste als in de tweede vrije training bovenaan stond. Zowel Bottas als Hamilton kwamen geen moment in de buurt van de snelste toptijd van Ferrari. Sterker nog, het verschil bedroeg maar liefst zo'n zeven tot acht tienden. Niet eerder was het verschil tussen Ferrari en Mercedes dit jaar zo groot.

Veel teams lieten na afloop van de vrijdagsessies weten problemen te hebben met het op temperatuur krijgen van de banden. Volgens Hamilton speelde dit ook bij Mercedes een rol.

"Het weer was prima, maar het was vrij lastig met de banden. Het was moeilijk om ze goed te laten presteren. Dat is op het moment onze grootste uitdaging.”

Na afloop liet Sebastian Vettel die het snelste was in de tweede vrije training, zich dan ook ontvallen dat Mercedes verstoppertje speelde.

Hamilton doet dit echter af als 'klinkklare nonsens' terwijl hij tegelijkertijd Ferrari in de favorietenrol plaatst.

"We spelen nooit verstoppertje. Daar haal je ook geen voordeel mee. Volgens mij heeft Ferrari dat in het verleden wel gedaan. We hadden gewoon moeite om de optimale balans van de auto te vinden. Ferrari is het hele jaar al snel en dat zijn ze nu ook weer. Hopelijk vinden we nog iets om in de kwalificatie sneller te zijn."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen