Lewis Hamilton: "We hebben de wedstrijd verloren achter Verstappen"

26 mrt. 2017 09:13 Redactie

Lewis Hamilton weet dominant weekend niet in stijl af te sluiten


Lewis Hamilton leed vandaag een toch enigszins onverwachte nederlaag. Ferrari nam de goede vorm uit de wintertest mee naar Australië en verraste Mercedes door de overwinning te pakken. Na afloop was Hamilton dan ook niet tevreden, maar nam het verlies als een goed sportman. 

"Allereerst wil ik Ferrari en Sebastian Vettel feliciteren met de overwinning", zei Hamilton dan ook direct na afloop. Over het algemeen was het wel een goed weekend voor Hamilton, die bijna het gehele weekend de snelste was, behalve in de wedstrijd.

"We hebben een prima weekend gedraaid over het algemeen, maar we hadden in de wedstrijd last van de banden. Ik verloor al snel grip en moest dan ook sneller naar binnen dan de rest. Dat was niet ideaal", verklaarde Hamilton op het podium. Het verlies van grip kon Hamilton ook niet meer goedmaken. Het gat met Sebastian Vettel werd niet meer kleiner nadat hij eindelijk verlost was van 'that guy', zoals hij Max Verstappen in de wedstrijd noemde.

Dat was namelijk het breekpunt in de wedstrijd. Lewis Hamilton kwam na zijn eerste en enige pitstop achter Max Verstappen terecht en hij kwam Verstappen niet voorbij. "Na mijn pitstop kwam ik vast te zitten achter één van de Red Bulls. Daar verloor ik helaas de wedstrijd."

Ondanks dat er toch weer wat boegeroep te horen was tijdens de podiumceremonie, was Hamilton erg te spreken over de fans, die in grote aantallen op kwamen dagen. "Het is altijd heel fijn om hier te zijn. De fans zijn geweldig, echt een heel fijn publiek", besloot Hamilton.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen