Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'We zetten elke F1 race onze levens op het spel'

Direct na afloop van de Grote Prijs van Frankrijk stelde Hamilton nog dat het 'crazy' was van Sebastian Vettel maar inmiddels heeft hij zijn mening iets bijgesteld.

Op de vraag van de pers of Hamilton verwacht dat Vettel opnieuw zijn eigen titelkansen om zeep helpt, is de regerend wereldkampioen heel duidelijk. "Daar laat ik mij verder niet over uit. Ik weet wat je bedoelt maar in feite gaat het gewoon om een race-incident in bocht één. Deze dingen kunnen gebeuren. We gaan allemaal op volle snelheid die eerste bocht in." Ook in 2017 maakte Vettel de nodige fouten waardoor hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Hamilton. Volgens de Mercedes coureur maakt de Duitser niet meer fouten dan iedere andere coureur.

"Nee, ik vind niet dat hij meer fouten maakt dan een ander. We rijden allemaal op de limiet. We spelen geen spelletje maar vechten voor de wereldtitel. Elke race zetten we onze levens op het spel." Waar Hamilton direct na afloop van de race nog hard oordeelde over het optreden van zijn aartsrivaal is hij inmiddels een stuk milder geworden voor de Duitser. "We proberen op een zo veilige manier onze grenzen op te zoeken. We rijden nu eenmaal niet in een trein die automatisch in het juiste spoor blijft rijden. Het gebeurt dat je er af schiet. We zijn tenslotte ook maar mensen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"