Lewis Hamilton wilde rigoureuze wijziging van tijdschema GP China

07 apr. 2017 18:45 Redactie

Hamilton wilde tijdschema omgooien na gemiste trainingen


Lewis Hamilton mengde zich vandaag ook in de discussie over het tijdschema voor de GP van China. Door de mist rond de stad Shanghai werd vandaag een groot gedeelte van de eerste vrije training en de gehele tweede vrije training geannuleerd.

Lewis Hamilton kwam na het annuleren van de tweede vrije training met een voorstel. "Op zaterdag doen we drie trainingen, op zondagochtend de kwalificatie en op zondagmiddag de race. Wie stemt er voor?"

Volgens Hamilton kunnen de nieuwe eigenaren van de Formule 1 hiermee laten zien dat ze geven om de fans en om de sport door 'pro-actief' te zijn. "Sorry voor alle fans die thuis voor de TV hebben gezeten. Maar dit is een uitgelezen mogelijkheid voor de nieuwe bazen om creatief en pro-actief te zijn", liet Hamilton weten via Social Media.

Het voorstel van Hamilton werd een paar uur later echter alweer de kop in gedrukt. De wedstrijdleiding besloot na een overleg met de FIA en de teambazen dat het originele schema wordt aangehouden, ongeacht de weersomstandigheden. Dat houdt in dat morgen 'gewoon' de derde vrije training wordt gereden, gevolgd door de kwalificatie. Op zondag zal de race aanvangen om 14:00 uur lokale tijd (08:00 uur Nederlandse tijd). Wat er gebeurd wanneer het op zondag net zo slecht weer is als op de vrijdag, is nog niet bekend.

Tijdschema restant GP weekend China
8 april 2017    
06:00-07:00 Derde vrije training  
09:00-10:00 Kwalificatie  
9 april 2017    
08:00 Race
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen