Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton wint enerverende GP van België, drama voor Verstappen

De Grand Prix van België liep voor de Nederlanders uit op een teleurstelling. Max Verstappen viel al vroeg in de race uit met technische problemen. Lewis Hamilton wist een aanval van Vettel af te slaan en won de GP. Daniel Ricciardo ging verrassend naar het podium voor Red Bull.

Met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel op de eerste rij ging de GP van België van start. Vooraan het veld verliep de start probleemloos en alle coureurs wisten hun posities te houden. Fernando had een uitstekende start en klom van P7 naar P11. Sergio Perez reed teamgenoot Esteban Ocon de muur in, maar beide coureurs konden hun weg vervolgen. Max Verstappen wist zijn vijfde positie te behouden en zag de top vier langzaam bij hem wegrijden. De race ontvouwde zich rustig waarbij Lewis Hamilton met enkele tienden per ronde wegliep van Sebastian Vettel. Drama was er voor Max Verstappen in de achtste ronde. Zijn Red Bull gaf wederom de geest en de Nederlander moest zijn auto hoofdschuddend parkeren. " Ongelooflijk!" riep Verstappen over de boordradio. Lewis Hamilton maakte als eerste zijn stop en ging naar een set softs, wat gevolgd werd door Sebastian Vettel. Kimi Raikkonen ontving een 10 seconden stop and go straf omdat hij niet afremde voor de gele vlaggen. Vettel had ondertussen het gat naar LEwis Hamilton snel gedicht en kwam binnen DRS afstand.

Vettel leek het gat te controleren en het tweetal liep weg op Bottas die halverwege de race vijf seconden achterstand had. Kimi Raikkonen moest zichzelf vanaf de zevende positie weer een weg naar voren knokken. Met speels gemak ging hij voorbij aan Ocon en Hulkenberg. Fernando Alonso verbeet zich 25 ronden lang voordat hij zijn McLaren in de box parkeerde. De Spanjaard lag na een goede start even op de zevende plaats, maar zag zijn concurrenten hem links en rechts voorbij vliegen. Sergio Perez duwde teamgenoot Ocon voor de tweede keer in de muur op het recht stuk richting Eau Rouge. Daarbij verloor Ocon zijn voorvleugel en sneed hij de achterband van Perez lek. De safety car kwam op de baan om de brokstukken op te ruimen en alle coureurs doken de pits in. Hamilton koos daarbij voor een set van de soft banden, terwijl Vettel voor de ultrasofts ging. Vettel waagde een aanval toen de safety car de baan verliet, maar kon Hamilton niet voorbij. Daniel Ricciardo pakte bij de herstart op fraaie wijze de derde positie. Vettel en Hamilton verloren elkaar niet uit het oog, maar tot een inhaalactie kwam het niet meer. Lewis Hamilton won daarmee een enerverende GP van België en nadert Vettel tot op zeven punten in het WK. Ricciardo scoorde verrassend genoeg weer een podiumplaats.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'