Liberty Media wil nachtrace in New York

26 apr. 2017 07:30 Redactie

Liberty Media denkt serieus na over GP van New York


Sinds de overname van de Formule 1 door Liberty Media wordt er druk gespeculeerd over de op handen zijnde veranderingen. Eén ding staat in ieder geval vast: Liberty Media wil dolgraag de Amerikaanse markt veroveren. Een nieuwe Grand Prix in Amerika behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Aankomend weekend vindt de vierde race van dit Formule 1 seizoen plaats in Sochi in Rusland. Echter, er wordt nu al druk nagedacht over de Formule 1 kalender voor 2018. Dan staan er maar liefst 21 races op de kalender. Volgend jaar verdwijnt na negentien jaar de GP van Maleisië maar keert het circus terug op Hockenheim in Duitsland en voor het eerst in tien jaar ook weer in Frankrijk.

Bij de planning van de kalender voor 2018 houdt Liberty Media ook rekening met andere grote sportevenementen. Dit jaar vindt de GP van Monaco tegelijk plaats met de Indy 500 en de 24 uur op Nürburgring terwijl ook de GP van Engeland hoogst ongelukkig samenvalt met de tennisfinale op Wimbledon. Liberty Media wil dit met ingang van 2018 voorkomen omdat het anders ten koste gaat van de kijkcijfers en bezoekersaantallen.

Daarnaast onderzoekt Liberty Media ook de mogelijkheden voor een tweede Grand Prix in Amerika. Reden hiervoor is dat de nieuwe eigenaren de Amerikaanse markt willen veroveren en de Formule 1 onder de aandacht willen brengen van de Amerikanen. Een reële optie is dan ook het organiseren van een Grand Prix in New York. Op dit moment is de kalender voor 2018 al vol en juichen de teams een eventuele uitbreiding niet toe. Het lijkt dan ook logischer dat de coureurs pas in 2019 langs de Hudson rivier in New York zullen racen.

Ross Brawn heeft inmiddels laten doorschemeren dat Liberty Media serieus een nachtrace in New York overweegt. Ook Las Vegas staat hoog op het verlanglijstje van de nieuwe eigenaren.
Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen