Liberty wil historische circuits behouden op Formule 1 kalender

13 mrt. 2017 07:33 Redactie

Liberty Media biedt hoop voor Europese Formule 1 races


De nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, wil de traditionele Formule 1 races behouden voor de kalender. Dat is goed nieuws voor de diverse organisatoren die gebukt gaan onder torenhoge kosten en dikke verliezen.

Liberty CEA Greg Maffei liet weten dat het niet vergeet waar de roots van de F1 liggen. Van oudsher is de koningsklasse van de autosport een Europese raceklasse. Onder leiding van Bernie Ecclestone nam het aantal Europese Grand Prix steeds verder af. Steeds vaker zien we circuits in rijke landen vanuit commercieel oogpunt.

"Er zal altijd een verloop op de F1 kalender zijn. Maar het is een slechte zaak als de west-Europese circuits verdwijnen. Dit zijn banen die in de harten van de F1-fans zitten, zoals Duitsland." laat Maffei weten.

"We boeken goede progressie om Duitsland terug te krijgen op de kalender. Daarnaast komt er een GP van Frankrijk, op het circuit van Paul Ricard. De oorsprong van de F1 ligt in Frankrijk en Engeland en wij geloven erin dat we circuits als Paul Ricard, Silverstone en een Duitse GP op de kalender moeten houden."

Een van de verbeterpunten voor de Europese races is de winstgevendheid. Nieuwe races zoals Singapore en Mexico City kleden het GP-weekend aan met diverse leuke optredens en feesten. Commercieel gezien legt dat de organisatie van deze evenementen geen windeieren.

"We moeten zorgen dat de races interessanter worden en meer geld opleveren voor de organisatoren. Mexico, Singapore en Abu Dhabi zijn voorbeelden van aantrekkelijke evenementen. De Europese organisatoren moeten daar de belangrijkste aspecten van overnemen en toepassen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen