Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Locomotief' Alonso lacht om 'treinstel' Hamilton: "Dat is niet mijn probleem"

Fernando Alonso was tijdens de Grand Prix van Monaco niet alleen F1-coureur, maar fungeerde in het tweede deel van de race ook als locomotief voor het treintje achter hem. De Spanjaard reed zo langzaam dat er achter hem een trein aan F1-bolides, waaronder ook die van Lewis Hamilton, ontstond. De Alpine-coureur legt uit.

Fernando Alonso kijkt terug op het gevecht met Lewis Hamilton voor P7 tijdens de Grand Prix van Monaco. Hamilton kon de Spanjaard niet inhalen waardoor er een optocht van F1-auto's ontstond waarin de Alpine-coureur voorop reed en de snelheid bepaalde. Hij reed enkele seconden per ronde langzamer dan de top zes, waardoor een enorm gat ontstond. Alonso vertelt lachend dat het ophouden van de zevenvoudig wereldkampioen 'extreem makkelijk' was en laat weten dat het hem een worst zal wezen dat hij Hamilton frustreerde en ophield. "Niet mijn probleem", aldus de Alpine-coureur. Hamilton probeerde aan Alonso voorbij te gaan, maar door een goede positionering van de Spanjaard lukte het de Mercedes-coureur niet.

De strategie van Alonso

In gesprek met onder andere RacingNews365 legt Alonso de strategie uit waarin uiteindelijk ook de straf van teamgenoot Esteban Ocon een rol speelde. "We hadden het leven in de banden niet meer om de race uit te rijden. Met 33 rondes te gaan (na de rode vlag, red.) hadden we de keuze om op de harde band te blijven of om op de mediums te gaan." "We gingen voor de medium band, maar de levensduur van deze band was minder dan 33 ronden, dus we wisten niet of we de race uit konden rijden (op deze band, red.). Ik vroeg de eerste 15 ronden niet veel van mijn banden. Vervolgens ging ik de andere 15 ronden pushen toen het team me vertelde dat Esteban een tijdstraf had", aldus de Spanjaard. Uiteindelijk wist hij met gemak de zevende plek vast te houden, maar zijn teamgenoot viel door zijn straf van vijf seconden buiten de top tien.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China