'Long Beach onderzoekt terugkeer Formule 1'

23 apr. 2017 09:01 Redactie

Gemeente geeft toestemming voor onderzoek


De gemeente Zandvoort is niet de enige plek op aarde waar men onderzoekt of het mogelijk is om de Formule 1 na vele jaren weer terug te halen. Ook in Amerika is er inmiddels een onderzoek gestart naar de terugkeer van de Formule 1.

De gemeente van Long Beach heeft onlangs toestemming gegeven om een onderzoek op te starten waarin wordt gekeken of een terugkeer van de Formule 1 op het stratencircuit een reële mogelijkheid is. In 1983 reed de Formule 1 voor het laatst op het korte en smalle circuit in Long Beach. Legendes als Clay Regazzoni, Mario Andretti en Gilles Villeneuve wonnen ooit op het circuit, dat tussen 1976 en 1983 op de kalender stond als de 'Grand Prix van de Verenigde Staten-West'.

Momenteel is het circuit een vast onderdeel van de IndyCar-kalender. Daarnaast is het circuit tegenwoordig ook de organisator van een Formule E-wedstrijd, waarin er met volledig elektrische auto's wordt gereden. Hoewel het circuit al sinds 1984 op de IndyCar kalender staat, denkt het stadsbestuur er nu over om de IndyCar in de toekomst links te laten liggen en een gooi te doen naar een Formule 1-wedstrijd op het circuit.

Naar verluidt heeft het stadsbestuur een eenjarig contract getekend met een onderzoeksbureau, dat 150.000 dollar tot zijn beschikking krijgt om het onderzoek uit te voeren. Vanuit de Formule 1 zouden al meerdere pogingen gedaan zijn om het circuit warm te maken voor een Formule 1-wedstrijd, maar het stadsbestuur wil eerst weten welke race lucratiever is. Het huidige contract met de IndyCar verloopt aan het eind van 2018.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen