Lorenzo eenvoudig naar de overwinning in Valencia

13 nov. 2016 14:49 Redactie

Lorenzo klasse apart in Valencia, boeiend gevecht voor tweede positie


Jorge Lorenzo heeft met grote overmacht de MotoGP race in Valencia gewonnen. Vanaf poleposition trok de Yamaha coureur een gat naar het vechtende viertal dat de hele wedstrijd lang streed om de tweede positie. Marquez wist in de slotfase afstand te nemen van zijn companen en zo de tweede positie veilig te stellen.

Direct na de start kwam er een mooi gevecht tot stand tussen Rossi, Iannone, Marquez en Vinales. Met name Valentino Rossi was actief tijdens de openingsfase. Hij passeerde zijn toekomstige teamgenoot Vinales en knokte ronden lang met Andrea Iannone. De Ducacti wist de Yamaha steeds te passeren op het rechte stuk, waarna de Italiaan weer een mooie move in huis had om de positie terug te pakken.

Na enkele ronden wist Rossi eindelijk definitief voorbij te gaan aan Iannone, maar 'The Doctor' kon niet weglopen. Sterker nog, met nog 12 ronden te gaan zakte het tempo van de Italiaan in en werd hij gepasseerd door Marquez en Iannone.

Marquez liep met speels gemak weg bij het groepje, waarin Rossi in gevecht bleef met Iannone. Vooraan was het Lorenzo die een groot gat had geslagen, gevolgd door Marquez. Rossi op zijn beurt maakte veel fouten in de eerste bocht, waardoor Iannone steeds de aansluiting hervond.

In de slotfase van de race was het Iannone die wederom op het rechte stuk voorbij ging aan Rossi. De Italiaan probeerde het in de voorlaatste ronde wederom, maar ging weer wijd en verloor de aansluiting met de Duc.

Jorge Lorenzo won overtuigend voor Marquez en Iannone. Rossi moest genoegen nemen met de vierde plaats voor Vinales.

In de eindstand van het Wereldkampioenschap is de top 3 als volgt: Marquez, Rossi, Lorenzo. Het team van Yamaha pakte de wereldtitel bij de constructeurs.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen