© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Magnussen: "Alles minder dan Q3 is een teleurstelling"

Kevin Magnussen blikt met een gezonde dosis vertrouwen vooruit op de eerste Grand Prix van het jaar. De Deen hoopt met Haas F1 de plekjes direct achter de topteams op te kunnen eisen.

"Ik schat onze kansen zeer gunstig in. We hebben een goede wintertest achter de rug en we hebben het gevoel dat de auto heel goed presteert, dus we komen hier vol vertrouwen naartoe", zo laat Magnussen in gesprek met onder andere RacingNews365 weten.

Als hem gevraagd wordt of de positie 'best of the rest' dan het doel is, kan de Haas F1-coureur enkel bevestigend antwoorden: "Helaas zit er niet meer in dan dat (de topteams zijn buiten bereik bedoelt Magnussen te zeggen, red.), en dus is dat ons doel ja, net als vorig jaar overigens. We gaan voor de overwinning in het B-kampioenschap."

Magnussen weet echter dat die overwinning niet voor het oprapen ligt: "De strijd vooraan in de middenmoot wordt nóg heftiger dan vorig jaar. Renault heeft het momentum te pakken en blijft jaarlijks groeien, wat logisch is, want het is een fabrieksteam. Als we hen kun uitdagen, zou dat geweldig zijn."

Wat voor de kwalificatie het doel is? "Alles minder dan een plekje in Q3 beschouwen we als een teleurstelling."

Met medewerking van René Oudman.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen