Maleisië zet deur op een kier voor terugkeer Formule 1

17 jun. 2017 09:41 Redactie

Maleisië wil nog geen definitief afscheid nemen van de Formule 1


Ondanks dat de Grand Prix van Maleisië vanaf 2018 niet meer op de kalender staat omdat de Formule 1 te duur is voor het circuit, houdt de organisatie de deur op een kier als het gaat om een terugkeer.

De Grand Prix van Maleisië is meestal één van de hoogtepunten van het seizoen, maar toch kampt de wedstrijd al jaren met teruglopende cijfers. De TV-kijkers worden minder, de tribunes zijn niet meer uitverkocht en de hotels blijven leeg. Alles bij elkaar opgeteld blijkt de wedstrijd een te grote kostenpost, waardoor het circuit het contract met de Formule 1 niet verlengde en zelfs een jaar eerder stopzette.

De nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, heeft de organisatie echter positief verrast. Het zou daarom zomaar kunnen zijn dat de Grand Prix binnen afzienbare tijd voor terug is op de kalender, stelt de directeur van het circuit, Dato Razlan Razali. "Het circuit zal er altijd zijn", begint Razali tegenover Autosport.com. "Als we aan alle eisen voldoen zouden we zomaar terug kunnen keren. Maar dan moet het wel spectaculairder worden", aldus Razali.

Liberty Media moet dus aan de bak, stelt Razali. Maar als ze het voor elkaar krijgen, zou Sepang zomaar weer op de kalender kunnen staan. "Bernie Ecclestone was een beetje de controle verloren. Vanaf 2014, met de introductie van de V6-motor, is het misgegaan. De nieuwe eigenaren moeten de spanning en sensatie weer terug brengen. Daar moet het nieuwe management voor gaan zorgen", stelt Razali.

Hoewel de Formule 1-wedstrijd de komende paar jaar zeker niet op het circuit wordt verreden, denkt Razali als eerste stap aan wat testdagen, maar daar zitten ook haken en ogen aan: "Een test met mooie, snelle wagens zou geweldig zijn, maar voor Formule 1-testen krijgen we niet betaald en ik weet ook niet zeker of er mensen komen kijken naar een testdag", besluit Razali.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen