Marchionne: 'Mercedes is bang van Ferrari'

06 mei 2017 13:31 Redactie

Ferrari baas Marchionne blij met vorm van Italiaanse renstal


Het Formule 1 team van Ferrari voert voor het eerst sinds 2012 het WK weer aan. Sebastian Vettel won al twee races dit seizoen en is Bottas en Hamilton te snel af.

Sergio Marchionne, Ferrari baas, gelooft dat Mercedes op dit moment bang is van Ferrari. "In de F1 hebben we een gigantische stap gezet, een flink herstel. Sommige mensen noemen het zelfs een wonder na vorig seizoen."

"Ferrari is competitief en we worden nu gevreesd door onze Duitse concurrent uit Stuttgart." 

De dreiging van het Italiaanse team wordt zeer serieus genomen door Mercedes. Voor het eerst in vier seizoen moet Mercedes haar meerdere erkennen in een concurrent. Dit zorgde er afgelopen week voor dat er zelfs een spoedoverleg was op de fabriek in Engeland

Het sterke punt van Ferrari is de hoeveelheid downforce en grip ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast gaat de SF70H extreem goed met de banden om, waardoor de slijtage minimaal is. Concurrent Mercedes beschikt nog altijd over de sterkste krachtbron, maar heeft problemen met bandenslijtage. 

Momenteel gaat Sebastian Vettel aan de leiding van het WK met een voorsprong van 13 punten op Lewis Hamilton. Valtteri Bottas moet al 23 punten toegeven. In het constructeurskampioenschap is het ongekend spannend tussen beide teams. Mercedes heeft de leiding met 136 punten, ten opzichte van 135 voor Ferrari.

Foto: Ferrari F1

 

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen