Mario Andretti ziet Vettel graag slagen bij Ferrari

30 dec. 2016 09:26 Redactie

Andretti fan van Sebastian Vettel


Voormalig wereldkampioen Mario Andretti ziet Sebastian Vettel graag slagen bij Ferrari. Zo vertelde hij in een interview met OmniSport.

Sebastian Vettel werd tussen 2010 en 2013 vier keer wereldkampioen in de auto van Red Bull waarna hij in 2015 overstapte naar Ferrari. Bij Ferrari hoopte hij in de voetsporen van zijn held Michael Schumacher te kunnen treden, wat tot nog toe nog niet gelukt is.

Andretti ziet dat Vettel het lastig heeft, maar ziet de Duitser nog graag wereldkampioen worden bij Ferrari: "Je ziet dat hij graag voor Ferrari rijdt. Helaas heeft hij de afgelopen twee jaar een paar tegenslagen heeft gehad waardoor hij wat gefrustreerd is en dat ook laat blijken. Gelukkig kan hij het goed vinden met Kimi, wat belangrijk is als team zijnde.’"

De Amerikaan geeft ook aan dat hij de afgelopen jaren fan is geworden van de coureur die Sebastian Vettel is. "Hoe je het ook wendt of keert ik zal altijd fan van hem zijn. Dat is al sinds het begin dat hij in de Formule 1 kwam. Hij liet toen al zien wat hij wilde en wat hij kon, en op dit moment zou hij natuurlijk graag weer dat niveau willen halen.’"

Vettel heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad met de sterke concurrentie van met name Mercedes, maar Andretti denkt dat Ferrari binnen de kortste keren weer mee gaat doen om het wereldkampioenschap. "Ferrari werkte de laatste jaren hard om weer aan de top te komen. Ik twijfel dan ook niet of ze ooit weer kampioen gaan worden, ik vraag me alleen af wanneer.’’

Foto: Scuderia Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen