'Alonso kan Indy 500 en 24 uur van Le Mans winnen'

07 mei 2017 09:45 Redactie

'Alonso beschikt over de kwaliteiten om de Triple Crown te winnen'


De 'Triple Crown' winnen is het vanaf nu het voornaamste doel van Fernando Alonso. Nu het niet mogelijk is om races te winnen in de Formule 1 heeft de Spanjaard zich een ander doel gesteld.

Tot op heden is het alleen Graham Hill gelukt om de 'Triple Crown' te winnen. De 'Triple Crown' bestaat uit de drie beroemdste races uit de autosport; de Grand Prix van Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. Alonso zegevierde al twee maal in het vorstendom van Monaco. Dit jaar laat hij uitgerekend die race schieten om deel te nemen aan de Indy 500.

Voormalig Red Bull coureur Mark Webber is ervan overtuigd dat Alonso in staat is om Hill op te volgen. Aan Formel 1 laat hij het volgende weten: "Aan zijn kwaliteiten hoef je niet te twijfelen. Of hij beide kan winnen? Ja, absoluut!"

Vanaf het moment dat Alonso aankondigde dat hij de Indy 500 rijdt in plaats van de GP van Monaco kan hij zich verheugen op de nodige aandacht. Ook afgelopen week was er volop pers aanwezig toen hij succesvol slaagde voor zijn Rookie test voor de Indy 500.

"De afgelopen twee maanden heeft Alonso de pers gedomineerd. Dat zal ongetwijfeld in de komende maand ook nog zo zijn. Of hij nu een vogel aanrijdt of dat er wat anders is. Dagelijks is er wel ergens een nieuwsartikel over Alonso. Niet eerder verscheen er zoveel nieuws over een Formule 1 coureur zonder dat degene iets bereikte in de Formule 1. Dit jaar is voor hem een ramp in de Formule 1. Ik wens hem het allerbeste toe en hoop dat hij in de Indy 500 succesvol is."
Foto: McLaren-Honda-Andretti Twitter

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen