Mark Webber: "Red Bull verschuift de focus naar 2018"

06 jun. 2017 11:10 Redactie

Webber vermoedt dat Red Bull al bezig is met 2018


Red Bull Racing eindigde vorig jaar als het tweede topteam achter Mercedes. De verwachtingen voor het nieuwe seizoen waren dan ook hoog gespannen.

Echter, al tijdens de wintertesten bleek dat Red Bull het lastig zou krijgen. Nu na zes races is dat ook de harde waarheid en zijn ze afgezakt naar het derde team op de grid. Red Bull zelf geeft ook toe dat ze de verkeerde weg in zijn geslagen met de RB13 en dat het een moeizaam seizoen wordt.

Op dit moment lijkt Red Bull af te stevenen op een seizoen zonder een overwinning. Zo ver is het natuurlijk nog niet. Toch verwacht Mark Webber dat zijn vroegere werkgever al langzaam haar pijlen richt op 2018. Aan de Daily Mail vertelde hij namelijk het volgende.

"Volgend jaar verandert er niet zoveel wat betreft de reglementen. Wat de teams dit jaar leren, kunnen ze dus goed gebruiken in 2018. Ik denk dan ook dat Red Bull al met een schuin oog hier naar kijkt. Natuurlijk, ze zijn geweldig als het gaat om het verbeteren van een raceauto gedurende het seizoen maar dit jaar hebben ze het gewoon lastig. Er is weinig ruimte tussen de races en ze gelopen gewoon vanaf het begin achter de feiten aan."

"Natuurlijk wordt er achter de schermen keihard gewerkt. Er komen enkele belangrijke maanden aan waarin ik verwacht dat de focus steeds meer komt te liggen op de auto voor 2018."

Toch wil voormalig Formule 1 coureur Webber zijn oude team nog niet afschrijven voor dit jaar.

"We mogen ze niet onderschatten natuurlijk want de marges zijn erg klein. Als Renault later dit jaar met een update komt waardoor ze plotseling over een lading extra pk's beschikken, dan kan het ook zomaar helemaal omslaan!"
Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen