Mark Webber: "Sebastian Vettel is helemaal terug"

11 mei 2017 09:40 Redactie

Webber ziet weer de oude Vettel terug op de baan


Na twee seizoenen waarin Sebastian Vettel het met Ferrari lastig had, is de Duitser helemaal terug. Inmiddels behaalde hij al twee overwinningen en gaat hij aan de leiding in het kampioenschap.

Vooral het afgelopen seizoen liep het voor geen meter voor Sebastian Vettel en bleven overwinningen uit. Zelfs podiumplaatsen waren schaars. Dit jaar verloopt het echter totaal anders. Ferrari heeft met de SF70-H een winnende auto gebouwd waardoor ze de strijd met Mercedes aan kunnen. De wegligging van de auto is bijzonder goed waardoor de afstelling vrij eenvoudig is. Ook de motor is duidelijk verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

Ook zijn voormalige teamgenoot, Mark Webber, ziet zijn oude rivaal weer helemaal opleven. Webber was bij Red Bull Racing vijf jaar de teamgenoot van Vettel en kent de Duitser dan ook door en door. In gesprek met de NBC vertelt de Australiër dat in zijn ogen Vettel de flow weer te pakken heeft.

"Sebastian heeft zichzelf duidelijk teruggevonden. Hij ruikt de overwinningen weer en dat maakt hem alleen maar sterker. Hij geniet echt van zijn gevechten met Lewis Hamilton en hij is echt weer de oude Vettel."

"Mijn complimenten aan Ferrari, ze hebben echt goed werk geleverd. Ze hebben hun huiswerk in de winterperiode goed gemaakt en zijn het beste omgesprongen met de nieuwe regels. Ferrari is dit seizoen erg sterk, ook op het gebied van de betrouwbaarheid zien ze er sterk uit."

Vettel reist naar Barcelona af als leider in het kampioenschap met in totaal 86 punten. Zijn naaste rivaal Hamilton heeft inmiddels een achterstand van 13 punten. Nummer drie in het klassement is Valtteri Bottas die 23 punten goed moet maken op Vettel.

Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is en er nog van alles kan gebeuren in de resterende races heeft Vettel in ieder geval de basis gelegd voor een eventuele vijfde wereldtitel.
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen