© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "De dominantie van Mercedes is ongelooflijk"

15 mrt. 12:19 Ruud Dimmers 5 reacties
Meermaals heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko verkondigd dat zijn team in Australië mee zou kunnen doen om de zege. Na de vrije trainingen van vrijdag trekt hij zijn keutel in. De dominantie van Mercedes heeft de Oostenrijker verrast.

Helmut Marko staat te boek als een uitgesproken persoon en ook deze winter nam hij geen blad voor de mond. Zo kwam hij superlatieven tekort om motorleverancier Honda te beschrijven en wist hij zeker dat Max Verstappen dit jaar een rol kan spelen in de titelstrijd. Red Bull zou volgens hem in Australië het tweede team zijn achter Ferrari, maar na de vrije trainingen in Melbourne twijfelt de Oostenrijker aan zijn eigen voorspelling.

"Het is verrassend. Allereerst had ik niet verwacht dat we zo ver achter zouden liggen en bovendien had ik Ferrari vóór Mercedes verwacht. De dominantie van Mercedes is ongelooflijk. We moeten bekijken welk antwoord we daarop kunnen vinden", laat hij aan Motorsport-Magazin weten.

"Mercedes heeft gebluft tijdens de wintertestdagen door met veel brandstof te rijden. Of ze hebben de problemen waarmee ze toen kampten opgelost. Wij staan echter waar we willen staan. Als gevolg van de crash van Gasly in de tweede testweek kunnen we hier niet met ons volledige pakket rijden. Red Bull is nog volop bezig met het coördinatiewerk aan het werk aan onze bolide en nog niet zo ver gevorderd. Onze achterstand op Mercedes bedraagt desondanks slechts een paar tienden."

De voorsprong op het middenveld lijkt bovendien kleiner dan vorig jaar. "Ze zijn zeker dichterbij gekomen. Als Verstappen een vrije ronde had gehad, dan was hij nog wel enkele tienden sneller gegaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen