Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko geeft Verstappen advies: "Denk na voordat je naar Ferrari gaat"

Helmut Marko hoopt dat Max Verstappen in de voetsporen van Sebastian Vettel treedt. Qua aantal wereldtitels dan, niet qua carrièrepad.

Helmut Marko heeft door de jaren heen menig coureur naar de Formule 1 gehaald, maar slechts twee werden er wereldkampioen: Max Verstappen en Sebastian Vettel. Laatstgenoemde deed dat in de periode 2010 - 2013, waarna Max Verstappen de afgelopen twee seizoenen eindelijk weer voor nieuwe successen zorgde. In gesprek met ServusTV zegt Marko te denken dat hij ervan overtuigd is dat Red Bull die vier titels van Vettel samen met Max Verstappen kan nabootsen. "Ik denk dat we met Max misschien ook die vier titels kunnen behalen. Het was in ieder geval een buitengewoon genoegen om met beide coureurs te werken."

Vettel naar Ferrari

Na vier succesvolle jaren viel het 2014-seizoen zwaar tegen voor Red Bull, waarna Sebastian Vettel besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Ferrari. Daar kwam hij soms enigszins in de buurt van succes, maar titels scoorde hij bij de Scuderia nooit. Marko hoopt dat Verstappen wat dat betreft niet het voorbeeld van Vettel volgt. "Ik heb met beiden vanaf een jonge leeftijd samengewerkt. Ik herinner me nog de beugel van Vettel. Hij was twaalf of dertien jaar, maar de inzet en de wil om te winnen was er toen al!", lacht hij. "En met Max? Hij kon het niet hebben als er iemand voor zijn neus reed. Dat was heel simpel. Het werkte als een rode lap voor een stier als hij niet eerste reed. In de Formule 3 zag je dat al. Dat is precies wat hem en Vettel onderscheidt van de rest als uitzonderlijke coureurs die absoluut willen winnen." "Godzijdank hebben we bij Red Bull de kans gehad om met hen samen te werken en hen het juiste materiaal te geven", glundert hij, alvorens hij afsluit met een stukje advies voor Verstappen. "Denk dus na voordat je naar Ferrari gaat", zo deelt hij tegelijk met een knipoog een sneertje uit aan Vettel. Max stelt de Red Bull-adviseur al lachend gerust. "Mijn contract bij Red Bull loopt nog heel lang door!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden