Marko haalt uit naar Mercedes: 'Bottas is niet goed genoeg'

14 mrt. 2017 10:16 Redactie

Helmut Marko van Red Bull haalt uit naar Mercedes


Helmut Marko, adviseur van Red Bull, heeft de aanval geopend op concurrent Mercedes. Zo noemt hij Valtteri Bottas te langzaam voor het topteam.

Marko staat bekend om zijn gedurfde uitspraken. In dit geval moet Valtteri Bottas het ontgelden. De opvolger van Nico Rosberg bij Mercedes zou van een ander kaliber zijn dan zijn Duitse voorganger. Iets dat kansen moet bieden voor het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Tegenover Servus TV liet Marko weten dat Red Bull het beste rijdersduo heeft met Verstappen en Ricciardo. Om daaraan toe te voegen dat Bottas niet het gewenste niveau heeft voor Mercedes. 

"Tijdens de testdagen in Barcelona liet Bottas al zien dat hij niet in staat is om het tempo van Hamilton te evenaren."

Zagen we in het verleden veel dubbelzeges en een totale dominantie van Mercedes, met de komst van Bottas komt daar een einde aan. Deze voorspelling durft Marko wel aan.

"Er zullen andere coureurs zijn die tussen de beide Mercedessen komen te staan", zelfs als Mercedes dit seizoen weer zou domineren.

Het is niet voor het eerst dat Marko uithaalt richting concurrent Mercedes. Zo vond hij de beslissing om Bottas te verkiezen boven Wehrlein een slechte keuze. Het was de doodsteek voor het juniorprogramma van Mercedes, aldus Marko. "Waarom heb je een talentenprogramma als je ze geen kansen geeft?"

Het is aan Valtteri Bottas om Marko met goede prestaties op de baan de mond te snoeren.

Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen