Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko hint naar tweede Red Bull-kans voor Gasly: 'Want het alternatief willen we ook niet'

Eigenlijk is vrijwel iedereen het erover eens dat Pierre Gasly op basis van zijn performance bij AlphaTauri in de laatste jaren een tweede kans bij Red Bull verdient. Red Bull zelf stelde zich daarover altijd wat terughoudend op, maar lijkt de deur nu toch wat verder open te zetten.

Red Bull wees in 2019 Pierre Gasly aan als de opvolger van Daniel Ricciardo en dus als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Echter, hij voldeed niet aan de verwachtingen van het team, nadat twee crashes tijdens de wintertest sowieso al voor een valse start zorgden. Hij werd vervangen door Alexander Albon, terwijl Gasly het stoeltje van de Thai overnam bij Toro Rosso/AlphaTauri, het team waar hij drie jaar later nog altijd hoge ogen gooit. Hij is in de middenmoot misschien wel dé sensatie van de laatste jaren en dus zou je zeggen dat hij een tweede kans zou verdienen bij Red Bull. Echter, hoe zeer Gasly dat ook zou willen en hoe hard hij ook roept dat hij er klaar voor is, Red Bull bleef altijd een beetje achter. Het beeld ontstond dat de relatie wat gebrouilleerd zou zijn geraakt en men niet opnieuw op de diensten van de Fransman zit te wachten.

Shoot-out tussen Gasly en Perez?

In een interview met Formel1 lijkt Red Bull echter de deur weer wat wijder open te zetten voor de Fransman. Teamadviseur Helmut Marko lijkt zelfs te spreken over een soort shoot-out tussen Gasly en de huidige teamgenoot van Verstappen: Sergio Perez. Hij reageert op de suggestie van zijn landgenoot Gerhard Berger dat Gasly daadwerkelijk dat tweede zitje heeft verdiend. "Gerhard heeft geen ongelijk. Maar ondertussen hebben we natuurlijk ook nog een contract met Checo (Sergio Perez, red.). We moeten de performances van deze twee coureurs dus met elkaar vergelijken." "Met Sergio hebben we nog tot halverwege dit jaar (om zijn performance te evalueren, red.), terwijl we met Pierre een contract tot en met 2023 hebben", vervolgt Marko, die weet dat men iets moet hebben om mee te schermen als ze vast willen houden aan Gasly. En dat wil Red Bull wel degelijk. "Het is duidelijk dat in het geval wij Pierre aan het einde van zijn contract geen grote kans kunnen bieden we hem waarschijnlijk zullen verliezen. En dat willen we ook niet", klinkt het stellig.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'