Marko: 'Hulkenberg heeft geen betere Renault motor dan Verstappen en Ricciardo

03 mei 2017 17:15 Redactie

Marko ontkent gerucht dat Renault fabrieksteam betere motor krijgt dan Red Bull


De kwalificatiesnelheid van Nico Hulkenberg maakte in Rusland wederom tongen los. Diverse geruchten kwamen op gang dat de Duitser over een betere motor zou beschikken dan Verstappen en Ricciardo.

Dr. Helmut Marko gelooft niet in dergelijke theorieën, ondanks dat Hulkenberg in Bahrein en Rusland de beide Red Bull coureurs op de hielen zat tijdens de kwalificatie. Tijdens de races geeft de Duitser vaak één seconde per ronde toe op Verstappen en Ricciardo.

"Er kan een klein verschil in prestaties zitten doordat Renault een andere brandstofleverancier heeft dan Red Bull. Het is echter onmogelijk voor ze als fabrikant om met twee verschillende motoren te racen en te ontwikkelen", laat Marko aan Auto Motor und Sport weten.

De verklaring van de Oostenrijker is dat Hulkenberg gewoon erg goed in het spelletje is:

"Je kan de indruk krijgen dat Nico een snellere motor heeft tijdens de kwalificatie, maar de reden is denk ik dat hij gewoon erg sterk is in kwalificeren."

De komst van de betere motor is tot nader order uitgesteld. In eerste instantie zou de Franse leverancier in Canada met een grote upgrade komen. Later werd de tijdwinst al afgezwakt, maar in Rusland werd duidelijk dat er voorlopig helemaal geen upgrade komt.  

"Zo lang Renault de betrouwbaarheid niet op orde heeft ontwikkelen ze zichzelf niet verder. Dat betekent een terugslag voor Red Bull."

Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen