Marko: 'Jos Verstappen logische talentscout voor Red Bull'

18 mei 2017 07:22 Redactie

Marko: Jos Verstappen heeft met Max grote successen geboekt'


De keuze van Helmut Marko om Jos Verstappen te benaderen voor een functie als talentscout voor Red Bull is mede toe te wijzen aan het succes van zoon Max.

Vader Jos en zoon Max Verstappen waren jarenlang onafscheidelijk. Max werd klaargestoomd voor het grote werk door Jos die als voormalig Formule 1 coureur goed was voor 107 GP-starts. Niet alleen Max kreeg advies van Jos in de begindagen van zijn carrière. Guido van der Garde kreeg tijdens zijn kartcarrière veel advies en begeleiding van Verstappen Sr, wat hem geen windeieren legde.

Helmut Marko vindt Jos dan ook de juiste man om de junioren uit de talentenpool van Red Bull te scouten en te begeleiden. Zelf komt Marko daar vanwege tijdsgebrek niet aan toe. "Mijn probleem is een tekort aan beschikbare tijd. Soms vallen mijn verplichtingen samen, waardoor ik de juniorklassen niet kan volgen."

"Jos zit erg diep in de kartsport en heeft met Max grote successen geboekt. Om die reden hebben wij hem gevraagd of hij interesse had om diverse races voor ons bij te wonen", laat Mark aan Motorsport-Magazin weten

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen