Marko: 'Max Verstappen wordt nog beter in de toekomst'

17 mrt. 2017 10:17 Redactie

Red Bull gelooft in gezonde rivaliteit tussen Max Verstappen en Ricciardo


Max Verstappen en Daniel Ricciardo vormen een prachtig duo bij Red Bull Racing. De beide coureurs beschikken over het talent om wereldkampioen te worden. Marko verwacht echter nog meer van de nog jonge Verstappen.

Het Formule 1 team liet beide coureurs vorig seizoen vrij racen. In Maleisië leverde dat een mooi gevecht op tussen Verstappen en Ricciardo. Zij aan zij reden ze door de bochten, zonder dat het in tranen eindigde. Het respect tussen de beide coureurs is groot en Marko verwacht dat dit ook in de toekomst zo blijft. 

"Natuurlijk zullen we altijd met onze coureurs praten, zodat alles goed verloopt." laat Marko aan Auto Bild weten.

Teamorders wil Red Bull niet opleggen aan haar coureurs. "Een gezonde rivaliteit hoort erbij, dat is goed voor het team. De relatie tussen beide coureurs is prima, ze hebben respect voor elkaar."

Vorig seizoen werd Daniil Kvyat na de GP van Rusland vervangen door Max Verstappen. Een gedurfde beslissing, die goed uitpakte. "Daniil kon Daniel niet uitdagen. We wisten dat er meer in Daniel zat, maar hadden iets nodig om hem te prikkelen."

Max Verstappen vervulde deze rol met verve. Volgens Marko zit er nog veel rek in de prestaties van de pas 19-jarige Nederlander. "Ik ga ervan uit dat Max nog een volgende stap zet. Dat is ook logisch. Hij is nog jong en krijgt meer ervaring. Hierdoor weet Max nog beter hoe hij een race aan moet vliegen en hoe hij het beste met het team samen kan werken."

Voor Marko is Mercedes in 2017 nog altijd de grote favoriet. Reden hiervoor is de invloed van motorvermogen op de prestaties van Formule 1. "Mercedes is de grote favoriet omdat motorvermogen doorslaggevend is. Renault maakt echter goede progressie en vanaf Barcelona moeten we gelijkwaardig zijn aan Mercedes."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen